חוברות קומיקס באטמן שצריך להכיר
דמויות מורכבות ומציאותיות מבחינה פסיכולוגית אינן בדיוק נחשבות כקלאסיות במסורות ישנות בתעשיית הקומיקס. ואכן, במהלך העשורים הראשונים, מושג הגיבור עם הפגמים הושלך לטובת האידיאל של סופרמן. עם זאת, ככל שהקוראים נעשו חכמים יותר והקומיקס של מארוול של סטן לי החל ליצור גיבורים מציאותיים יותר, הדברים נאלצו להשתנות. גיבורי-על נאלצו להתקדם ולאמץ זהויות יותר ויותר מורכבות. ניתן לטעון בהחלט, כי הדמויות המורכבים ביותר מבחינה פסיכולוגית שנוצרו אי פעם הם מה שמכונה העטלף של DC קומיקס. אז מה החוברת קומיקס של בטאמן שהכי כדאי להתחיל איתה? לפני שנענה על זה חשוב לזכור שרק לפני שנה חגגנו ללדמות האיקונית והאפלה הזו 80 שנה. זה הרבה חוברות! אז למצוא את "ההכי טובים" יכול להיות קצת בעייתי. אבל כן ניסינו להתייחס לחוברות שהיו להן השפעה על הדמות של באטמן ועל איך שאנחנו תופסים אותו היום או סיפורים שלקחו את ההשפעות האלה לגבהים חדשים. כמובן שהכל סובייקטיבי ואני בטוח שפספסתי פה כמה ואני אשמח מאוד לשמוע מכם, אם כן. בכל אופן, אתם כן תראו פה את החוברות שכנראה הכרחיות אצל כל מעריץ באטמן אמיתי. בואו נאמר שאוסף העטלף שלכם לא יהיה שלם בלי החובורת הבאות.
ARKHAM ASYLUM: A SERIOUS HOUSE ON SERIOUS EARTH
הרומן הגרפי הזה נכתב ע"י גרנט מוריסון, אוייר על ידי דייב מקיאן ופורסם ב- 1989. זה הסיפור הראשון שהוא כתב לבאטמן לפני שהפך לכותב שקבוע שלו. הסיפור עצמו מתרחש בכלא ידוע לשמצה ולאחר בתפרצות מחאה אכזרית, הם ממש מנהלים את המקום. הם דורשים שבאטמן יגיע. באטמן עושה זאת, אך ככל שהוא נכנס יותר להרפתקה הוא נאלץ לא רק להתמודד עם האוייבים הגדולים שלו מבחוץ, אלא גם עם השדים שלו מבפנים. מסע מדהים לצד הלא כלכך נעים של Gotham city
Batman: The Dark Knight Returns
קומיקס ששינה את הצורה בה אנו תופסים גיבורי העל לנצח. פרנק מילר מתאר לנו חזון עגום אך בסופו של דבר חגיגי של העיר גות'אם העתידית והמושחתת 10 שנים לאחר שבאטמן הזקן האפור יצא לפרישה. באטמן נאל. לחזור ולהגן על העיר מדור חדש של פושעים ומהר מאוד מצטרף אליו עוזר רובין, אבל הפעם זה לא דיק גרייסון,אלא ילדה בשם Carrie Kelley. קומיקס חובה לכל מעריץ באטמן ןאחד מהסיפורים המשפיעים ביותר על סיפורי באטמן הבאים ועל עולם הקומיקס בכלל.
אם אתם רוצים להתחיל לקרוא ספרי באטמן, וכבר התחלתם את המחקר שלכם, כבר נתקלתם בהצעה להתחיל מהספר הזה. אינטרפרטציה מחודשת של Frank Miller ו- David Mazzucchelli של באטמן המקורי, שנכתבה ב- 1986. השנה הראשונה של באטמן מכיל את גליונות 404-407 של באטמן. סיפור אפל מאוד, מלא בדם, רמאות, אלכוהול, פרוצות וסמים, המספר על ברוס וויין מהרגע שנחליט להיות באטמן ולאורך השנה הראשונה שלו בדמות. באטמן: השנה הראשונה היא הכרחית הן לחובבי הקומיקס הוותיקים של באטמן והן לחדשים כאחד.
Batman: A Death in the Family הוא סיפור באטמן שפורסם על שלוש חוברות. על ידי ג'ים סטארלין ואוייר ע"י ג'ים אפארו. המיוחד בסדרה זו הוא שהיא העניקה לקהל הקוראים את האפשרות להשפיע על תוצאותיה דרך הצבעה טלפונית. הקהל בחר שרובין ימות! סטארלין וכל כותבי באטמן אחרי השתמשו באירוע הזה כנק' מפנה משמעותית בחייו של באטמן. מוות במשפחה לא מספר רק על רובין שמת, אלא על מה שאובדן מסוג זה עושה לבאטמן.הכרך הזה משמש גם כמבוא נחמד לרובין הבא, טים דרייק. זה לא רק קלאסיקה, אלא קריאת חובה לכל מי שמנסה ללמוד על תולדות הדמויות של באטמן.
אחד מסיפורי באטמן הקלאסיים. סדרה בת 13 חוברות שנכתבו ע"י ג'ף לואב ואויירו ע"י טים סייל ב-1966-67 מספרת על רוצח סדרתי הפועל רק בחגים בזמן השנה הראשונה של באטמן. סיפור בלשי מעולה של ג'ף לואב, המושפע מסרטי הפילם נואר הוא נדגיש את העולם המחתרתי של גותאהם ומכיל הרבה מהנבלים המוכרים. הצלחת הסדרה הובילה את לואב וסייל לפרסם את ההמשכים "באטמן: ניצחון אפל, ו"קאטוומן: ברומא". חובה לקרוא – לא רק לחובבי קומיקס
אלן מור (Watchmen ) לקח את דמות הג'וקר, הנמסיסי המיתולוגי של באטמן, כדי לשנות את עולמו של באטמן לתמיד בסדרה הזו שפורסמה ב-1988. מייד עם פרסומו, הסיפור זכה לביקורות נהוללות והוא אפילו זכה בפרס אייזנר בשנת 1989. לאחר עשור הגיע לרשימת רבי המכר של הניו יורק טיימס וקיבל גם עיבוד לסרט.
לסיפור יש השפעה על המשכיות של הקומיקסים אחריו בגלל שלאחר שהג'וקר יורה בברברה גורדון וגורם לנכותה, היא נוטשת את זהות באטגירל והופכת לאורקל, האקרית מחשבים מומחית של באטמן ושל גיבורי-על נוספים. אלן מור כתב פה יצירה ספרותית מטרידה ואכזרית מאוד, המראה לנו שלפעמים כל מה שצריך זה יום רע אחד כדי לקחת אדם מכבול הנורמליות לטירוף מוחלט. מומלץ לכל חובב קומיקס (ועדיף לפני שאתם רואים את הסרט) – לא סתם זה נחשב לאחד הסיפורים הטובים ביותר שסופרו עד היום.
רוב חובבי באטמן רואים את הג'וקר בתור הנמסיס האולטימטיבי של באטמן אבל גם הנמסיס הותיק שלו, Ra's al Ghul, יכול להיות נבל חזק כאשר הוא נכתב ע"י הכותב הנכון. בסיפור הזה חיבור לא הגיוני נוצר בין באטמן ל- Ra's al Ghul כששניהם נאלצים לרדוף אחר רוצח סדרתי. השותפות הזו גם מפגישה את באטמן עם Talia al Ghul, מושא אהבתו (אחת מהרבה) ולאורך הסיפור הוא נקרע בין הרצון לעצור את הטרוריסט לבין להציל את האישה הנושאת את בנו בבטנה. זה סיפור מבריק, כתוב מעולה ובקצב מושלם, שבמקרה גם הוא המקור לאחד הרובינים החדשים (והמעניינים ביותר). במשך שנים אי אפשר היה למצוא את הספר הזה, אך בזכות הצגתו של בנו של באטמן, דמיאן וויין, Son of the Demon הודפס מחדש והוא זמין כעת.
Batman: A Lonely Place of Dying
מאז שג'ייסון טוד, רובין השני, נרצח בפראות על ידי הג'וקר, באטמן כבר לא נשאר אותו דבר. הוא הפך לאדם אובססיבי, אלים, ואכזרי. אך הנקמה הנואשת שלו גרמה לו להיות רשלני, אפילו מרושל, והוא נפצע לעיתים קרובות. סיפור מדהים. אני לא רוצה להרוס את זה לאף אחד, אבל כל מי שהרים קומיקס של באטמן בשני העשורים האחרונים יודע שטים דרייק הפך לרובין השלישי והקשת הזו מספרת את הסיפור המדהים איך הוא הפך מילד סקרן שעושה את שלו ליד ימינו של באטמן ןלמה מגיע לו התפקיד החדש. כמו כן בולט בסיפור זה סיפור נהדר של 2 פנים מול באטמן שאסור להחמיץ.
Batman: A Lonely Place of Dying
ספר קומיקס בן גיליון אחד מאת אד ברובייקר ודאג מנקה, שיצא בפברואר 2005, והיה המשך לבאטמן: שנה ראשונה. הסיפור מכיל 2 סיפורים כשאחד מהם מספר על המפגש הראשון שלו עם הג'וקר. זה סיפור מעניין כי בשלב זה באטמן מעולם לא נתקל במשהו כמו הג'וקר וההשפעה שיכולה להיות לפושע אחד על גות'הם. מומלץ לקרוא אחרי The Killing Joke
אולי יעניין אתכם לקרוא גם על הטובים ביותר של: